Girto ”patrioto” kerštas posėdžių nelankantiems parlamentarams


2004-02-14
Greta ČIŽINAUSKAITĖ
Girto ”patrioto” kerštas posėdžių nelankantiems parlamentarams

Rokuose gyvenančiam pensininkui Albinui Š. gresia baudžiamoji atsakomybė už Seime “padėtą bombą”.

Ketvirtadienio popietę, būdamas neblaivus, jis stebėjo per televiziją tiesioginę transliaciją iš Seimo posėdžių salės. Aktyviai politika besidomintį buvusį kelių inžinierių papiktino prastas parlamentarų posėdžių lankomumas.

Būdamas sunkaus girtumo laipsnio, jis sugebėjo suskaičiuoti, kad posėdžių salėje - tik 22 Seimo narių galvos vietoj 137. Savo pasipiktinimą tokia netvarka jis išreiškė telefonu: iš pradžių, surinkęs informacijos telefono 118 numerį, išsiaiškino, kaip paskambinti į Seimo Pirmininko sekretoriatą, o tada jau ėmėsi “žygių”, už kuriuos jam šiandien gresia viešieji darbai arba bauda iki 6 125 litų, arba laisvės apribojimas (pavyzdžiui: lankytis tam tikrose vietose, bendrauti su tam tikrais asmenimis ar jų grupėmis ir pan.), arba areštas nuo 10-ies iki 45-ių parų. Tokia atsakomybė numatyta už jo padarytą baudžiamąjį nusižengimą: Panemunės policijos komisariatas pradėjo ikiteisminį tyrimą dėl melagingo pranešimo apie visuomenei gresiantį pavojų.

Seimo Pirmininko sekretoriato rimtį pensininkas sutrikdė du kartus. Pirmą kartą paskambinęs prisistatė esąs iš Kauno ir pareikalavo baigti tą cirką: “Taip niekas nedirba”. Tačiau, įkaušusio vyriškio pasipiktinimui, televizijos transliacija nebuvo nutraukta, dėl to jis antrą kartą susuko tą patį numerį, dabar jau pareikšdamas, kad Seime padėta bomba.

Pirminiais duomenimis, Seimo rūmus saugantys Vadovybės apsaugos departamento pareigūnai specialiųjų tarnybų pagalbos į “užminuotą” Seimą neiškvietė. Jie susisiekė su kolegomis iš Kauno vyriausiojo policijos komisariato: padėjusysis “bombą” pirmojo skambučio metu buvo pasakęs ir savo namų telefono numerį.

Po poros valandų Albino Š. namuose jau buvo Panemunės policijos komisariato pareigūnai. Pensininkui tą popietę nustatytas sunkus girtumo laipsnis (2,60 promilės alkoholio), jis išsivežtas į komisariatą apklausai.

Vakar šio kauniečio kelionė po policijos kabinetus tęsėsi. Jo senyvo amžiaus mama, laukdama namuose sūnaus, “Kauno dienai” guodėsi, kad jos vaikas prisižaidė gavęs pensiją. Neseniai pensininku tapęs sūnus dar niekaip negali ja atsidžiaugti.